Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2016 17:33 - Иисус Христос
Автор: smilet Категория: Други   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2016 17:43


Иисус не е просто някаква личност, защото с тази дума ние описваме обикновения човек с обикновено съзнание. “Христос” означава човек, който е победил всички противоречия на Земята, това е първият, най-големият наш Брат, Който се е родил, Който пръв е приложил всички Божествени правила, всички Божествени добродетели, първият Който е издържал сполучливо Своя изпит и Който е пожертвал всичко за нас - Неговите братя, за да прослави Бога в себе си. Тези планини, тези реки – всичко, което виждаме в природата, е израз, проявление на този велик Брат. Вие не трябвя да му слугувате, той не въплъщава идеала за това как трябва да се живее,но както Той е победил трудностите, така и ние хората трябва да ги победим заедно, да бъдем съработници с този наш Баща, с този наш голям Брат.

Ако кажем „Иисус Христос“, ние разбираме едно велико, всеобемащо проявление на Божия Дух, от което извира Любовта, а от нея се ражда животът, който търсим. Христос не е просто вяра или философска система, защото не може да бъде разбран само с разум, преди всичко със сърцето си трябва да разберем Христа, а после с ума си, Той е живот. За да се свържете с Христос не трябва да мислите за Него като за като историческа личност, като един евреин, който се родил някъде и живял преди 2000 години, нито да се опитвате да си го представите като Син Божий, защото вие още не схващате думата Син Божий. Трябва да приемете Христа като принцип на Любовта, който не помни прегрешенията на хората, като с един извор, който постоянно блика. Дали това ще промени живота ви? Да. Аз наричам Божествено това, което помага във всичко на хората. Няма рана, няма болка, няма нищо, което Божественото да не излекува.


Много теософи казват, че имало исторически и космически Христос, но има само един жив Христос на Любовта, който живее сега в нашите души и е във всяко благородно чувство, Той е в сърцето на един прост човек, на един съдия, на един беден човек, дори на едно животно . Аз съм виждал кучета да ближат и лекуват раните на своите господари.

В живота сами ще се научите да различавате линиите на лицето от линиите на ръцете, Учителя от Космическия Учител, Иисус от Христос. Някои разглеждат Христа като нещо отделно. Не. Христос е съвкупност от всички разумни души. И когато се казва в Писанието, че настава голяма радост между ангелите, когато някой грешник възприеме учението на Любовта, Мъдростта и Истината, това означава, че в Христос душите са тясно свързани. Ангелите са всички онези разумни души, които живеят заедно с Христа. Да, Христос е един, но същевременно е велик колективен разум, Той не е само един Син Божии, той обединява всички Синове Божии, от чиито души и сърца блика Живот и Любов, в единството на всички тях се проявява Бог.


Мислите си, че някой ден и вие ще станете Синове Божии, не някой ден, а днес, още в този миг можете да бъдете Синове Божии. Мислите, че сте твърде незначителни и малки за това, но всеки един цвят, всеки лист, всяко клонче на Божественото дърво са еднакво важни, не е въпросът в големината им. Това са служби, които всеки заема в света. Много отшелници са живели в горите по 50-60 години и на старини се върнали между хората. Когато Любовта заговори в тях, те се връщат при своите близки да им покажат, че няма друг път към Бога освен Любовта. Силната вибрация на Любовта в нашето сърце може да ни свърже с Него, Той не е над всичко, там някъде на небето, ае във висшето ни Аз, това, което християните наричат „ангел хранител“. Също така християните мислят, че човек има само тяло и душа, но той има и дух, който не е отделен от човека, под думата “дух” се разбира духовната сила, която се крие в напълно развития човек, който носи истинското знание в себе си

. Казано е в Писанието: “Който не носи Христовия Дух в себе си, не е Негов.”, този човек не живее в мир и свобода, не изпитва радост. Без Христовия Дух не можеш да имаш никакви блага. Някои мислят, че като повярват в Христа, ще придобият всичко, но вярата ви трябва да бъде непреривна и всеки момент да се увеличава. Ако вярата не расте и не дава плод – не е истинска.

Когато повярвате истински, „Слънцето за вас не ще зайде веч.“, ще се свържете напълно с Бога, ще повярвате, че наистина сте душа, която може да излиза и да влиза в тялото си; когато пожелае, да правите видимо и невидимо тялото си, както и Христос правеше. Първото нещо, което се изисква за създаване на такава връзка, е смирението. Когато поставиха тялото на Христа в гроба и отидоха да Го търсят, не Го намериха на мястото Му и казаха: “Христос е възкръснал!” Той успял да надвие смъртта, защото е имал абсолютна Любов, към Бога, всякога е бил готов да понесе всички поругания и хули за Бога въпреки, че е могъл да си ги спести, използвайки духовното си познание. Това познание той не е получил от Земята, могъл е да се учи направо от невидимия свят, както и от връзката си с Бога. Така и вие като се свържете с Бога и невидимия свят, ще придобиете това свещено познание.

Придобиете ли го няма като Прометей да внасяте външен огън в света, а вътрешен огън в сърцата на хората. Христос, като казва “Аз дойдох”, с това Той не подразбира идването на един човек, а на една велика идея, това е Второто пришествие, нещо не физическо, а духовно, не външно, а вътрешно и книгата, която трябва да четете е вътрешна книга. Йоан казва, че Христос е говорил толкова много, че ако би се написало всичко, то книгите на целия свят не са в състояние да поберат това. Аз зная, че и от това, което Христос е говорил, е предадена една много малка част. Аз черпя своите принципи от една много голяма книга, на която всяко камъче, листче, клонче, цветче съставляват азбуката. Аз постоянно превеждам от тази велика книга, книгата на природата.

Петър Дънов



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: smilet
Категория: Изкуство
Прочетен: 147468
Постинги: 185
Коментари: 88
Гласове: 297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031