Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2020 17:08 - Какво са ангелите?
Автор: smilet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
1 Мъдрите старци  проповядват, че всяка дума от нашите молитви призовава ангел, който я хваща, осъвършенства я  и я представя пред Господ.  Ако нещо е изречено грешно, ангелът го предава правилно. Ако сме казали нещо с разсеяно съзнание, ангелът отделя правилната мисъл от ненужните и представя на Бог пречистената молитва. 

 Вдъхновяващо е, че всяка наша молитва се коригира граматически и смислово от  ангел, и това ни насърчава още повече да сме внимателни и концентрирани в мислите си по време на молитва, за да се молим с пълна отдаденост. 

 Ангелите не само могат да бъдат призовани от нашите молитви, но и да бъдат родени от тях.  Всяко човешко дело създава ангел. Добрите дела създават ангели, които ни защитават на небето, лошите дела създават ангели, които ни съдят и обвиняват на небето. И не само делата, дори думите ни създават ангели, думите ни докато се молим и създават, и призовават ангели. Тези ангели не само носят думите ни, те са думите ни,  те отразяват същността на думите, от които се раждат.  Ангелите родени от прочувствена и отдадена молитва са трептящи, бликащи от енергия и силни. Ангели, създадени от механично изречена молитва са слаби и летаргични,  така на небето се разбира какви са били молитвите ни.   Обикновеният човек не чувства десетките ангели, които го придружават, но духовно настроените хора ги усещат и различават ангелите, които ги защитават от тези, които ги осъждат. 

 

Казват, че един човек говорил лоши неща за своя духовен учител. На следващия ден учителят го упрекнал за лошите му думи. “ Но кой ти каза за моя разговор с приятелите ми?” Попитал очудено младежът. “Един ангел ми каза. Отвърнал учителят. “ Не може ангел да ти е казал, те не клюкарстват.”  “ Този ангел ми каза, защото беше създаден от лошите ти думи и присъствието му ми подсказа как е бил създаден.” Отвърнал учителят. 

   Ангелите също са същества, които Бог праща за да ни пазят, те нямат никакви физически характеристики. Антропоморфните описания, които ни дават за тях пророците са в преносен смисъл и отразяват възможностите и задълженията на ангелите. 

 Има рангове ангели: 

 

3 йерархии и 9 класа

Първа сфера

  • серафими
  • херувими
  • тронове

Втора сфера

  • господарства
  • добродетели
  • сили

Трета сфера

  • княжества
  • архангели
  • ангели

Ангелите-пазители не са от никоя сфера, нямат определен ранг. Ранговете на ангелите показват до каква степен са близо до познаването на Бога. 

 

Всеки ангел е програмиран да изпълнява определена задача. Михаил има мисии изразяващи Божието милосърдие, Гавраил, Божият съд, Рафаил, Божието изцеление. 

 

Спорно е дали ангелите са придобивали физическа форма при явяването си в Библията.  При всички положения да видиш ангел изисква ясновидство и свръхестествени способности. 

 

Светостта на човешката душа превъзхожда тази на ангелската. Само човешката душа може да навлезе в плътския свят и да го издигне духовно, защото човешката душа притежава Божествена искра, част от Божията душа. 

 

 Ангелите имат едно измерение: всеки ангел има една определена служба и задача, а човешката душа служи на Бога по много различни начини, изразява себе си чрез любов, почуда и други. 

 

 

Ако един ангел трябваше да стои в присъствието на десет християнина, дори и без да се изричат думи от Библията, такъв безграничен страх и ужас щеше да го изпълни, че той щеше веднага да усети пълно безсилие. 

 

 

 Ангелите нямат свободна воля и са предопределени да служат на Бога, а човекът има мисията да служи на Бог, но му е дадена свободата да избере и да не го прави. Затова добрината извършена от човека има по висока духовна стойност отколкото тази на ангела, чието духовно съзнание не помръдва и е на едно духовно ниво. 
Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: smilet
Категория: Изкуство
Прочетен: 99116
Постинги: 178
Коментари: 88
Гласове: 278
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930