Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 19:13 - Смисълът на глава 13 от Откровение на Йоан
Автор: smilet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 750 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2020 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Откровение глава 13

 

 

Змеят  от Откровението е символ на династията на император Константин, когато той застанал начело на цялата Римска империя християнството става държавна религия.  Константин запазва орела на Юпитер на знамето на императорската гвардия, но с една промяна- новият орел, който става герб  на Византийската, Австрийската и Руската империя, когато те претендират за приемственост от Рим, е двуглав. Двете глави на едно тяло вероятно означават общото управление над империята от страна на монархията   църквата, тъй като има съсредоточена голяма власт в ръцете на епископите от различните градове.  Друг важен знак, който императорът приема е монограмът на Христос: вписани заедно гръцко “Х” и “Р” . 

 

 Откровение 13: 13 И вършеше големи знамения дотам, че направи и огън да слиза от небето на земята пред човеците.  

 

 Става дума за благодатния огън, който още се почита от православните. Едно време в Рим избирали шест девици на богинята Веста от аристократичните семейства, родителите на тези момичета се гордеели, че дъщерите им са избрани,  те преминават през обучение за жрици като техният дълг е да пазят огъня на Веста да не изгасне, тя е богиня дева на сърцето, няма статуя като другите божества, тя е огънят, който гори ден и нощ в храма до форума в центъра на Рим.  Жриците пазят огъня на богинята на смени, той символизира две неща първо- опазването на империята, ако той угасне градът е в опасност,  второ- девствеността на девите на Веста, скромният им дух и ритуалната чистота на телата им, те подражават на богинята  във всичко, имали повече права от останалите жени, стоели отпред на гладиаторските битки, били по-образовани, но ако огънят на Веста огасне, жрицата, която го пази се осъжда на смърт и се погребва жива в подземна стая с хляб, вода, мляко, олио, лампа и легло. След погребването на една жрица се избира нова.  Из уикипедия:  През 1238г. папа Григорий денонсира Свещения огън като измама и забранява на францисканци да участват в церемонията. 

 През 2005г. в жива демонстрация по гръцката телевизия Михалис Калопулос, автор и историк на религията, потапя три свещи в бял фосфор. Свещите спонтанно се запалват след около днайсет минути, поради свойствата на самозапалване на белия фосфор при контакт с въздух. 

13: 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му се даде да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образна звяра, който беше ранен от меча и оживя.

13:15 И му се позволи  да даде дишане на образа на звяра, така че образът на звяра дори да проговори и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра. 

 Драконът показвал на римските войници накъде духал вятърът и сякаш дишал и  съскал. 

image

 13:16 И принуждаваше всички- малки и големи, богати и бедни, свободни и роби- да им се сложи белег на дясната ръка или на челата им, 

13: 17 за да не може никой да купува или да продава, освен онзи, който носи белега, името на звяра или числото на неговото име. 

 

В западната църква  има сряда на пепелта, свързана с възкръсващия феникс, птицата Бену, Светия Дух. Тази сряда е първият ден от Великденските пости и свещеникът казва, че сме дошли от пепелта и в пепел ще се върнем и да се спазва евангелието. 

На някои от монетите бил изобразен императорът, държащ жезъл с чи ро и надпис  HOC SIGNO VICTOR ERIS Със знакът ще си победител

 

 13:18 Тук е нужна мъдрост, който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек, а числото му е шестотин шестдесет и шест. 

 

Трите шестици са изписани  като римски числа, с римски букви и се образуват от първата и последната буква от всяка дума в девиза на Цезар VENI VIDI VICI. Цезар бил обожествен след смъртта си, както и неговият син. 




Гласувай:
2



1. vminev - Интересно. :) С идването на края ще ...
03.12.2020 20:51
Интересно. :) С идването на края ще настъпят редица неща, за които Сина ни предупреди. Бог да пази Своите си.
цитирай
2. krumbelosvet - Безброй са тълкуванията
22.12.2020 00:51
Темата е интересна, но изложението съдържа НЕДОКАЗАНО обвинение в мошеничество на православието.
Безброй са тълкуванията на всяка дума и фраза и т.н. от Откровението. Всеки е тълкувал по своему.
Но деня и часа знае само Отец, а всеки тълкувател, още от първите години, е считал СВОЕТО време за последно. Днес имаме най-много основания за това, има и по-конкретни и убедителни тълкувания.
цитирай
3. krumbelosvet - Цирка с белия фосфор
22.12.2020 00:58
считам за нова ария на дон Базилио.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: smilet
Категория: Изкуство
Прочетен: 147494
Постинги: 185
Коментари: 88
Гласове: 297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031